Styrketräning 

I söndagskväll kom jag hem igen efter ytterligare en fantastisk helg. Känner mig alltid så glad efter en helg uppe i Stockholm och min resa mot att bli en endurance personal trainer. Hög på kunskap och att få umgås med fantastiska nya vänner. 

Denna gång var det styrketräning som var vårt fokus. Fredrik Aronsson var en grym lärare och jag älskar styrketräningen än mer. Mycket fokus på basövningar så som: knäböj,  marklyft, pressar, drag m.m. Fokus låg på teknik. Även en del om träningsplanering. Jätteintressant!  

Under fredagen vet jag inte hur mycket knäböj det blev, oerhört många. 🙂 

Explosiv styrka. Spänst. Förmågan att producera kraft så snabbt som möjligt. Svårt med högt tempo tycker en långdistansare som mig 😉 

Helena har fokus på sina pressar. Snyggt! 

Varför inte börja dagen med sissy squats? 🙂 för övrigt en sjukt jobbig övning. 

Finnen är ju en himla skön övning för baksidan. Fy farao va den svider. 

Älskar denna rörlighetsövning för bröstryggen. Grymt skön. Den blev min absoluta favorit under helgen. 

Vi jobbade med hypertrofi styrka. Muskeltillväxt. Bromsande fart på nervägen och hela tiden vara i rörelse och jobba till failure. Svider i benen.

I söndags blev det fokus på 3D träning med fantastiska Jimmy Ingemansson. Stark kropp i alla rörelseplan. Kroppen är en enhet. Det var en minst sagt spännande och lärorik eftermiddag. 

Vart rör det sig och vart rör det sig inte. Foten påverkar så himla mycket rörelsemönstret upptill. 

Nu ska jag ta och repetera allt vi gick igenom i helgen och ladda inför nästa helg där vi kommer gå igenom näringslära inför träning /tävling, kettlebell, testmetodik, träna och coacha löparen. Guu vad jag ser fram emot de helgen. 

Kommentera

Stäng meny